Προϊόντα

WEBSHOP

Εύρεση προιόντων

Καλάθι Αγορών

Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Δίκτυο ύδρευσης - Προστασία

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού μας;

Η προστασία του δικτύου θα πρέπει να χωριστεί σε δύο φάσεις:

1. Κεντρική προστασία η οποία εφαρμόζεται αμέσως μετά τον υδρομετρητή και αφορά όλο το δίκτυο σωληνώσεων του σπιτιού.

2. Τοπική προστασία η οποία αφορά την προστασία των διαφορετικών συσκευών μέσα στο σπίτι που συνδέονται με το δίκτυο ύδρευσης.

 

Σαν Κεντρική Προστασία θα πρέπει να προβλέψουμε τα παρακάτω:

 

Α. Βαλβίδα Αντιεπιστροφής.
Για να προστατέψουμε το δίκτυο ύδρευσης από τυχόν επιμόλυνση σε περίπτωση διακοπής νερού. Στην περίπτωση αυτή όλο το νερό που υπάρχει στις σωληνώσεις καθώς και στις συσκευές του σπιτιού (όπως το θερμοσίφωνο) επιστρέφει στο δίκτυο ύδρευσης λόγω αναρρόφησης. Η αναρρόφηση μπορεί να συμβεί πέραν των άλλων, από το καζανάκι της τουαλέτας, από το πεσμένο τηλέφωνο ντους στην γεμάτη μπανιέρα, το λάστιχο ποτίσματος στον γεμάτο λίπασμα ή φυτοφάρμακο κουβά, την δεξαμενή αποθήκευσης νερού κλπ, με αποτέλεσμα την μόλυνση του δικτύου.

Β. Μειωτής Πίεσης.
Για να προφυλάξουμε το δίκτυό μας από υπερπίεση η οποία είναι συχνή, ιδίως τις νυχτερινές ώρες.
Η μεγάλη πίεση μπορεί να προκαλέσει διαρροή στις βρύσες, τα καζανάκια, άνοιγμα των ασφαλιστικών του θερμοσίφωνα, σπάσιμο των λάστιχων σύνδεσης των πλυντηρίων κλπ, μια και όλα αυτά έχουν συγκεκριμένη πίεση λειτουργίας.

Γ. Φίλτρο Κατακράτησης Στερεών.
Για να συγκεντρώσουμε τυχόν χώματα, λάσπες, άμμο, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις συσκευές του σπιτιού μας (διαρροή στις βρύσες, σκουριές στα θερμοσίφωνα, βουλωμένα φλοτέρ στα καζανάκια κλπ.).

Δ. Άλλες Συσκευές.
Πέρα από τα παραπάνω, τα οποία είναι τα βασικά για την προστασία ενός δικτύου, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν και άλλες συσκευές οι οποίες επεξεργάζονται την ποιότητα του νερού σύμφωνα πάντα με την κατά τόπους παρεχόμενη ποιότητα νερού καθώς και τις απαιτήσεις μας. Τέτοιες συσκευές είναι: μαγνητικές συσκευές κατά των αλάτων, αποσκληρυντές, αντικραδασμικά, φίλτρα ενεργού άνθρακα, μονάδες αντίστροφης όσμωσης, μονάδες UV και άλλα.

Στην Τοπική Προστασία θα πρέπει να γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του κατασκευαστή των συσκευών που διαθέτουμε ώστε να δούμε αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την σωστή λειτουργία τους. Θα μπορούσαμε όμως να παραθέσουμε κάποιες αρχές στα βασικότερα από τα είδη που έρχονται σε επαφή με το δίκτυο ύδρευσης.

α. Οι μπαταρίες (βρύσες), τα καζανάκια, τα φίλτρα νερού και τα θερμοσίφωνα δέχονται μόνο φιλτραρισμένο νερό (χωρίς χώματα πέτρες κλπ) και η πίεση λειτουργίας είναι συγκεκριμένη.

β. Επίσης τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων καθώς και τα θερμοσίφωνα θα μπορούσαν να προστατευθούν από τις επικαθήσεις ανθρακικού ασβεστίου (άλατα) με μια “μαγνητική συσκευή κατά των αλάτων” ώστε πέραν της φθοράς να έχουμε και οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.